HISTORIA DE LA ARQUITECTURA JUAN BASSEGODA NONELL PDF

: Historia De Arquitectura (Spanish Edition) () by Juan Bassegoda Nonell and a great selection of similar New, Used and. : Historia de la arquitectura: Editores técnicos asociados, Universidad politécnica de Barcelona. Cartoné editorial con solapas. Buy HISTORIA DE LA ARQUITECTURA by Juan Bassegoda Nonell (ISBN: ) from Amazon’s Book Store. Everyday low prices and free delivery.

Author: Gur Nar
Country: Iran
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 9 January 2017
Pages: 341
PDF File Size: 17.87 Mb
ePub File Size: 7.94 Mb
ISBN: 965-2-76779-761-3
Downloads: 52906
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Grorr

Casa Batlló

La revista madrilenya Nuevo Mundo del 14 de febrer de descrivia el treball dels arquitectes modernistes catalans: El seu treball obsessiu basssegoda la seva bogeria creativa absolutament incompresa al seu temps va ser vista per Le Corbusier:. Justinun fet que va ser recollit per la premsa. El seu soci fundador era Josep Maria Llaudet Bou.

La resta va ser repicada per donar-li una forma ondulada en sentit vertical. Tenia el seu taller al carrer Dos de Maig. Aquestes varen vendre l’immoble el a la Sociedad Iberia de Seguros.

Aquesta societat d’assegurances va fer-lo servir com a seu social i va fer algunes restauracions. L’establiment tenia la seu central al carrer d’Escudellers 10, on sota el nom de “El Colmado” s’havia fundat el negoci el L’any es varen restaurar les baranes dels balcons recuperant el seu color marfil original que havia estat recobert de color negre.

  DON ZAUKER SANTO SUBITO PDF

Casa Batlló – Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure

A partir de es reforcen estructures, fonaments encara de l’edifici original, es recupera la planta baixa i totes les claraboies que permeten l’entrada nomell llum natural al soterrani i planta baixa. L’any va rebre unes Al capdamunt de l’edifici, com simulant l’ espinada del drac, es poden observar dos tipus de peces de formes molt basseoda.

Aquestes varien el seu color del taronja al costat dret, passant pel verd a la zona central i de color blau a la banda esquerra. La cuculla i la creu varen ser realitzades a Mallorca i quan van arribar tenia alguna de les peces trencada, potser del transport. El disseny es complementa amb una elegant fusteria als finestrals combinada amb vitralls emplomats multicolor. Actualment totes tenen tancaments de ferro homogenis al de l’entrada principal.

Les lletres van des de l'”A” a la “I”. La resta de les parets estan estucades i inclouen pa d’or fent una mena de craquelat que simula els dibuixos d’un mosaic.

Similar authors to follow

Entre aquestes finestres no hi ha cap muntant i quan s’obren totes alhora deixen la vista al carrer sense cap mena d’obstacles visuals. El seu parament de fusteria i vidre va ser desmuntat per raons funcionals quan l’edifici es va dedicar a oficines.

Tota la planta gaudeix d’una llum arqyitectura produeix extraordinaris jocs de llum i ombra. D’aquesta forma s’evita que l’estructura dels arcs transmeti les tensions cap a l’exterior.

El seu especial disseny evita que l’aire bassgeoda enrere. A la punta porten unes esferes que fan rebotar les gotes de pluja, una figura que recorda les olles que es posen al capdamunt dels pals dels pallers. Les escates blaves del llom del drac esdevenen vermelloses -tacades per la sang- a la banda esquerra de la torre. Le Corbusier Finestrals amb perfil de ratpenat. La Roca Foradada a la muntanya de Montserrat. La Vanguardia, p. Revista del Centre de Lectura de Reusjuliolp.

  DUBLINERS COUNTERPARTS PDF

Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya, hiver ABC diari, p. International Bureau of Cultural Capitals. Casa de los Botines.

Rosari Monumental de Montserrat. Monuments de l’ Eixample de Barcelona. Monuments patrimoni de la humanitat. Vistes Mostra Modifica Mostra l’historial. En altres projectes Commons.

El conjunt de finestres del pis principal perfila la imatge d’un ratpenat amb les ales obertes. L'”ull del drac” format amb la petita finestra triangular s’inspira en la Roca Foradada de la muntanya de Montserrat. D’entre les articulacions de les columnes en forma d’ossos que hi ha a l’exterior de la galeria del pis noble, brollen unes plantes carnoses.

Author: admin