BOLILE SI DAUNATORII ALBINELOR PDF

Lumea Apis · Despre apicultură · Produse apicole · Calendarul lucrărilor · Bolile, dăunătorii şi combaterea lor · Literatură folosită şi acte normative · Apiterapia. Practic dăunătorii consumă plantele tratate cu insecticid şi se otravesc. Acest tip de practică este cea mai nocivă pentru albine şi de asemenea fiind pus pe seama bolilor tot mai agresive şi a dăunătorilor tot mai numeroşi. Tratamente pentru combaterea bolilor si daunatorilor din gradina. este inevitabil folosirea diferitelor tratamente pentru a combate bolile si daunatorii. se numără printre cele mai periculaose pentru viața albinelor.

Author: Voodook JoJonris
Country: Dominica
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 11 December 2010
Pages: 460
PDF File Size: 17.62 Mb
ePub File Size: 1.87 Mb
ISBN: 594-2-23077-592-7
Downloads: 75689
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fegal

La combaterea unui cuib de viespi pulverizarea insecticidului trebuie facuta direct pe cuib, in concentratia maxima recomandata.

Scapa de Viespi – Cum identifici si combati

Tratamentul de dezinsectie impotriva viespilor se face dimineata devreme sau seara cand ele sunt in cuib si dorm. Atentie, acestea nu vor muri imediat iar pana atunci vor fi foarte nervoase!

Va recomandam sa faceti repede aplicare si apoi sa parasiti zona. Daca este necesar reveniti dupa cel putin o ora sa continuati tratamentul. Atunci cand cuiburile de viespi sunt ascunse si accesul este greu, trebuie sa faceti presiune mare in pulverizator si sa insistati cu un jet puternic in crapaturi. Cantitatea de solutie insecticida care ajunge in cuib trebuie sa fie cat mai mare.

Neonicotinoidele – pentru fermieri mumă, pentru apicultori ciumă

Cytrol Forte WP, 20 g Dispozivitul perfect pentru pulverizarea solutiei insecticide este generatorul ULV sau atomizorul deoarece acestea au puterea de pulverizare mult mai mare. In cazul in care nu dispuneti de aceste echipamente se pot folosi si pulverizatoare mecanice dar e necesar sa bolils apropiati mult mai mult de cuib si sa pompati puternic.

  INA126 DATASHEET PDF

Pulverizator manual Volpi Green Fox Ghilotina i05 PermDust, g Aplicatorul de pulbere permite introducerea pulberei insecticide in interiorul cuibului pentru un efect foarte rapid si de impact. Daca volumul de aer este etans puteti sa utilizati insecticidele aerosol. Verificati pe ambalajul insecticidului care este albnielor incaperii ce poate trata cu o doza. Avantajul utilizarii acestui tip de tratapent este so particolele pot penetra cu usurinta zonele greu accesibile, obtinandu-se astfel un efect rapid si bun la combaterea viespilor.

Sa luati in calcul ca viespile nu mor imediat ci in 2 – 5 daunatrii iar pana atunci sunt foarte agresive. In cazul in care folositi dozele aerosol, zona nu trebuie sa fie etansa timp de 4 – 6 ore pentru ca insecticidul sa nu se piarda si sa patrunda in toate crapaturile.

bolipe Este obligatorie o aerisire ulterior, temeinica de cel putin o ora, in functie de curentii de aer. Varianta cu doza aerosol ar putea fi luat in calcul conditionata totusi de etanseitatea camerei.

Daca exista curenti de aer care ar putea sa permita aerosoliilor sa iasa din incapere, tratamentul nu va avea efect. Solfac Automatic Forte, ml Se folosesc pentru capturarea viespilor care sunt in trecere sau daca doriti sa obtineti o combatere punctuala.

Nu puteti sa folositi capcanele de viespi pentru a indeparta permanent un cuib de viespi. Pentru a obtine eficienta maxima, se recomanda indepartea oricaror alte surse de hrana din zona ce se doreste a fi tratata cu aceste capcane cu atractanti.

  BIANCA MANALO FHM PDF

Capcana Eco Viespi Pentru a preveni aparitia unui cui de viespi puteti sa tineti cont ca aceasta insecta este teritoriala. Daca exista un alt cuib de viespi acestea nu isi vor mai construit cuibul in apropiere. Deaorece aceste insecte nu mor imediat ce ati facut aplicarea insecticidului este recomandat sa utilizati echipamente de protectie special concepute.

Combinezon apicultor AF, L Tratamentele impotriva viespilor sunt printre cele mai dificile.

Aplicarea insecticidelor trebuie sa se faca direct pe cuib si de aici si marea dificultate. De cand s-a inceput tratamentul sl pana toate viespile sunt moarte dureaza 2 – 3 minute, timp in care insectele nu sunt foarte prietenoase.

Neonicotinoidele – pentru fermieri mumă, pentru apicultori ciumă

Pentru inceput totusi sa clasificam tratamentele la exterior fata de cele la interior. K-Othrine WG bolioe, 20 g Solfac EW 50, ml Solfac EW 50, 1 litru AquaPy, 1 litru Pulverizator manual SOLO Atomizor SOLO Dobol Fumigator, 20 g Ghilotina i PermFum Mini, 3. Ghilotina i PermFum Midi, 11 g Ghilotina t18 Wastec, capcana viespi Wasp Daujatorii, capcana viespi Wasp Bag, capcana viespi WaspPRO, capcana viespi WaspPRO, atractant viespi Masca apicultor AF

Author: admin